Tabakov Hunt - Лов в България и по света

Лов на Мечка

Запитване за Лов
Запитване за Лов

В момента лова на мечки в Румъния е забранен!

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2351

Защо да използвате услугите ни?

  • Цялостна организация и планиране
  • 22 години в ловния бранш
  • Десетки посетени държави по света
  • Стотици доволни клиенти

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да организираме вашия ловен тур!

+359 899 720 545

office@tabakovhunt.com

🇷🇴 Румъния

Лова в Румъния се характеризира най-вече с кафявата карпатска мечка. Популацията на този изключителен хищник е най-голямата в Европа. Мечките достигат тегло 400 кг и над 2,5 метра дължина. Лова се провежда през пролетта и есента в обширните и диви гори на Карпатите. Световния рекорд е 687,79 CIC точки от 1985 година, като десетте най-ценни трофея от кожа в света са от Румъния.

Мечка

Срок за ловуване

Пролет и есен.

Методите на ловуване на кафява мечка са основно два:

1. Индивидуален лов на примамка вечер, като могат да се отстрелят мечки с трофейни качества от 350 CIC точки до 600 CIC точки. Ловеца дебне мечката от засада, придружен от професионален румънски водач, който приблизително може да определи трофейните качества на появилия се мечок. Много често се появяват 4-5 и дори повече мечока и ловеца има голямо разнообразие в избора на желания трофей.

2. Лов на гонки на кафява карпатска мечка – този уникален лов се провежда единствено в Румъния. Ловната група трябва да бъде минимум 3-4 човека, най-добре е 6-8 с цел да се покрие възможно най-голяма територия. Ловците са разположени на ниски открити чакала или на земята, придружени задължително от въоръжени румънски професионални ловци. В гонката участват от 50 до 100 гонача, в някои случаи дори и повече. Често пъти на една гонка излизат 5-10 мечки, понякога дори и над 15, което е просто изключително за наблюдаване и трудно може да се опише с думи. Аз съм присъствал на лов, когато група от 4 ловци отстреля за 3 ловни дни 16 мечки!

Снимки от ловни турове


Изпратете 💬 съобщение към Tabakov Hunt или се обадете на телефон 📱 +359 899 720 545 за да се свържете директно с нас!